gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A tiszta élet

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  aug. 18 Témakör: Házasság

  Párkapcsolat 2.

  A tiszta élet


  Az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod. – 5Mózes 30,19

  Egynémely gyülekezetben tanítják a tiszta életet, oktatják ezt a gyermekekkel, a tinédzserekkel és a felnőttekkel is. Mert ugye minden hívőnek egy tiszta életvitelt kellene folytatnia. Ez nemcsak egy program vagy egy üzenet, hanem a tiszta élet az egy hely, ahova Isten elhívta a népét. Az Úr egy erkölcsileg tiszta életbe hívja a gyermekeinket, a fiataljainkat. Isten a választás lehetőségét azonban a kezünkbe adta.  


  De az emberek ezt nem mindig értik, hogy hogyan kell Istennek a szentségében járni, abban a túlcsorduló, bőséges életben, amit Jézus hozott el nekünk. És hogyan fog ez beteljesedni a mi életünkben? Isten Igéjének a fényében fogjuk ezekre megkeresni a válaszokat. És meg fogsz lepődni, mert megszentelődve – a világi normáktól elkülönülve – élni nem is olyan nehéz. Önmagában az nem lesz hasznodra, ha csupán hallgatója vagy az Igének. Ez nem fogja jobbá tenni az életedet mindaddig, amíg nem leszel cselekvője is annak!

  Hogyha manapság úgy próbálsz élni, hogy azt teszed, amit a világ diktál – amiről a társadalom azt mondja, hogy ezt vagy azt meg kell tenned – akkor nagyon nehéz lesz Isten Igéjében élned. De Isten adott egy sokkal jobb utat számunkra, amelyen könnyedén tudunk járni. Isten Igéjében nagyon sok helyen megtalálod azt, hogy Istennek van egy terve a számodra. A tiszta élet is az Ő terve között szerepel.

  De a józan életvitel nemcsak a gyermekek és a tinédzserek, hanem a felnőttek számára is rendeltetett, hogy például ne fogyasszanak alkoholt és ne drogozzanak. A tiszta élet képes rendbe hozni mindezeket az elferdült dolgokat, mi több magukat a kamaszokat is, hogy szüleiket és Isten Igéjét kövessék. Ez a tiszta élet arról is szól, hogy a fiataljaink megtudják, hogy melyik irányba induljanak el. Sőt ez azt is magával fogja hozni, hogy a felnőtt korukban tisztában legyenek a soron következő lépéssel. A tiszta élet jó irányba fogja megváltoztatni az életedet! Isten számodra készített mesteri terve és az Ő áldásai együtt járnak!

  Kategóriák: tiszta élet
  Olvasottság: 3962
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook