gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Igazodj az isteni rendhez

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  aug. 24 Témakör: Házasság

  Párkapcsolat 4.

  Igazodj az isteni rendhez


  Mert Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene; amiként az a szentek minden gyülekezetében van. – 1Korinthus 14,33

  Istennél rend van, és Ő arra vágyódik, hogy a te életedben is visszatükröződjön ez. A következő részeket elsősorban a kamaszoknak ajánlanám, mert igazán előnyös lett volna a mi időnkben is számunkra ez a bibliai tanítás. A tiszta élet üzenetének hírvivőjeként érinteni fogom: Isten erkölcsi tisztaságról alkotott tervét, illetve azt szeretném megláttatni, hogyan is érez Ő irántad. Ez az az üzenetsor, amit egyedülállóként szívesen tanulmányoztam volna korosztályommal, mert a bibliai ismeret sok szívfájdalomtól mentett volna meg bennünket.

  Kérlek, ne hagyd most abba e sorozat olvasását akkor sem, ha egyelőre még nem tudsz azonosulni a Teremtőd álláspontjával. Ha felhagynál eme ismeretszerzéssel, akkor soha nem fogod megtudni, hogy a mennyei Atya mennyi sok jót készített a számodra. (Hós. 4,6) Olvasás közben úgy tekints a szexualitás szépségére, mint Isten ’ajándékéra’. Ismerkedj meg azokkal az érzelmi és szellemi indokokkal, amiért érdemes várni Isten időzítésére.

  Ha már eltékozoltad volna az ’ajándékodat’, fordulj Jézushoz, mert Ő tud egy új kezdetet adni számodra. Aki bocsánatért esedezik, annak Jézus megbocsátja a vétkét és megtisztítja őt a szent vérével. (1Ján. 1,7-9) Sokan – főként nők – tettek már bizonyságot arról, hogy utólag megbánták helytelen döntésüket. Egyúttal hiányolták, hogy nem volt kitől megtanulniuk, hogy miért is mondjanak nemet.

  Kétségtelen, hogy egy szexuális beállítottságú világban élünk, a jelenlegi mentalitás Szodoma-Gomora típusú. Ebből kifolyólag ma hatalmas zűrzavar uralkodik a szexualitás területén. Mivel a világban zavaros hangok vannak, ezért a keresztények az Egyháztól várnak útmutatást, világosságot e területen is. A világi normák szerint élő emberek egyre kiégettebbek és csalódottabbak az élvezetek hajszolása közben. A lelkük mélyén azonban egy teljességet biztosító gyönyörre vágynak, amit csak Isten képes megadni.

  Isten szexualitással rendelkező lénynek teremtett bennünket. A görög nyelvben 4 szót használnak a szeretetre, ebből most kettőt említek meg: erosz – a szeretet kifejezése a házaséletben; agapé – az önzetlen, feltétel nélküli isteni fajta szeretet (barátok, jegyesek, család felé). A megfelelő keretek között – a boldogságunk elnyeréséhez – szükséges élnünk ezekkel a lehetőségekkel úgy, hogy a bennünk levő isteni szeretetet kiárasztjuk mások felé.

  Kategóriák: isteni-rend, zűrzavar, teljesség, ajándék
  Olvasottság: 1434
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook