gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A test, mint ajándék

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  aug. 27 Témakör: Házasság

  Párkapcsolat 5.

  A test, mint ajándék


  Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, ez legyen a ti józan szolgálatotok. – Róma 12,1

  Amint a bevezető Igében olvassuk, a testünket felajánlhatjuk Istennek élő és szent áldozatul. Az áldozat – ha helyes indítékkal hozzák meg azt – kedves Őelőtte, sőt gyönyörködik benne. A testünk felajánlása azt jelenti, hogy egy tiszta életvitellel megőrizzük magunkat az Ő számára. Fontos Istennek a testünk és az, hogy miként bánunk vele. A mi felelősségünk, hogy teljes lényünket fedhetetlenül megőrizzük az Ő számára. (1Thes. 5,23)

  Isten minden embernek egy olyan ’ajándékot’ adott megőrzésre, amit a házasságban megoszthat a párjával, amivel megajándékozhatják egymást. A legjobb döntést akkor hozod meg, ha az ajándék megosztásával kapcsolatban az Úr útmutatását követed: – Várakozz az Ő időzítésére! A férfi és a nő Isten mesterműve.

  Az Úr terve az, hogy egyesítse a két teremtményét, a férfit és a nőt, de nem a mi elképzelésünk, hanem az Ő terve szerint. Isten ’Ajándékot’ adott a férfinak és a nőnek, amelyet megoszthatnak egymással a házasságban. Az ajándék bámulatos, gyönyörbe csomagolt és igen-igen szent! Amikor a várakozás nehéz napjait követően lehull a lepel az újdonsült párról, mindketten örömüket lelik egymás karjaiban. A csomagolás fokozhatja az ’ajándék’ jelentőségét és értékét, főképp, ha az ’áldozatba’ van begöngyölve.

  Isten a szex ajándékát házaspárok számára teremtette, és emlékeztetőül a testet egy zárócimkével látta el: – NE NYISSD KI AZ ÜNNEPSÉGIG! Az idő előtt kibontott ajándék ugyanis veszít az értékéből. Mivé válhat egy névnapi ajándék, amit az ajándékozó előre kibont, netán használ is? Ugye, mindenképpen csökken az értéke. Ezért nagyra becsülendő az, aki megőrzi ajándékát, megtartva magát az arra méltó személy számára. Kiváltság ezt az ’ajándékot’ átadni illetve megkapni. (Én. 4,11. 7. 9. 1-2. 16.) Látják szemeid Isten nézőpontját? A szentség, a szépség, a szenvedély része az ajándéknak.

  Isten nem egy erkölcscsősz, Ő a legkiválóbb úton szeretne téged vezetni a leghatalmasabb áldások felé. Ha szilárdan kitartottál Isten terve, az ajándék megőrzése mellett, dicséret illet. (Mát. 25,21) A fiatalok körében újabban elindult egy mozgalom, ahol önként tesznek fogadalmat az esküvőig történő tisztaság megőrzésére. Mondhatja valaki erre, hogy ez ódivatú, de Isten örökérvényű irányelvei soha nem változnak. (Jak. 1,17)

  Kategóriák: ajándék, mestermű, tiszta életvitel
  Olvasottság: 1450
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook