gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Az "ajándék" megőrzése

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 02 Témakör: Házasság

  Párkapcsolat 7.

  Az ajándék megőrzése


  Jöjjetek ki, és nézzétek, Sionnak leányai, Salamon királyt a koronában, mellyel megkoronázta őt az anyja, az ő eljegyzésének [más ford.: lakodalma] napjára, és az ő szíve vígasságának napjára! – Énekek éneke 3,11

  Te Isten egyedi és különleges alkotása vagy, ezért soha ne hasonlítgasd magad másokhoz. Ahhoz, hogy tisztán léphess a házasságba, csupán egy döntést kell hoznod, majd ahhoz tartanod magad. Az a kérdés, hogy ki akarsz lenni az esküvőd napján? Ez meg fogja majd határozni, hogy kivel időzöl, és mit tesztek az együtt töltött idő alatt. Képzeld el az esküvőd napját: a hivatalos részét és a nem nyilvános részét, amikor már kettesben maradtok. Számít neked, a kedvesednek és a mennyei Atyádnak, hogy ki vagy te ebben a meghatározó pillanatban? A szíveden megfogalmazódó válasz segíteni fog a döntéshozatalban.

  Salamon a menyegző napját a szíve öröme napjának nevezi. Az újdonsült férj örömét leli abban, hogy az ara az ajándékát neki tartogatta (Én. 4,12) Az alábbi lépések segítenek a tisztaság megőrzésére tett céljaid elérésében: döntést kell hozni a szívedben; az elmédet meg kell újítani az Igével; a megerősített szellemeddel uralkodnod kell a tested kívánságai felett; az akaratodat mindezekben meg kell szilárdítanod. A tisztaság megtartása mindennapi döntést igényel, éppúgy házasság előtt, mint az esküvő után. (Péld. 4,25-26)

  A házasság előtti tisztaság: hűség Istenhez, döntés az érintetlenség mellett. A házasság utáni tisztaság: hűség Istenhez, döntés a házastársad mellett (Zsid. 13,4). Isten azért mondja, hogy várj, mert meg szeretne óvni a negatív következményektől, és szabaddá szeretne tenni a pozitív dolgok élvezetére.

  Úgy uralkodhatsz a testeden, hogy nem lépsz a szenvedély ösvényeire. (2Tim. 2,22) Ide sorolható többek között az, hogy a szexuális megelégedést mástól vagy önmagadtól várod, illetve szélsőséges esetben elfojtod szexuális érzéseidet. Járj a tisztaság ösvényén! Az érintetlenek sokkal könnyebben járnak ezen az úton. (1Thess. 4,1-4) Aki már ismeri a szexuális vágy beteljesülésének útját, sokkal nagyobb önuralomra van szüksége.

  A szexuális feszültség csökkentése érdekében az javasolható, hogy tölts időt az Úrral és sportolj. Az akaratod megszilárdítását úgy érheted el, ha edzed azt: törekedj Isten időzítésére; kerüld mindazt, ami serkenti a szexuális vágyat; keress támogató keresztény barátokat. Ne vesd a tekintetedet haszontalan dolgokra, fordulj el a tisztátalantól. (Zsolt. 101,3)

  Kategóriák: ajándék megőrzése, különleges alkotás, tisztaság
  Olvasottság: 2135
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook