gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Kire hallgassak?

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 24 Témakör: Házasság

  PÁRKAPCSOLAT 11.

  Kire hallgassak?


  Mert most embereknek engedek-é [más ford.: akarok a kedvében járni], vagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? … – Galata 1,10

  Nem is tagadhatjuk, hogy egy szexualitással átitatott világban élünk. Érzéki hatások özönlenek el bennünket lépten-nyomon. A világi emberek zömmel a környezeti hatásokra, míg az istenfélő hívők a Biblia üzenetére igyekeznek figyelmezni. A két irányból jövő nézetek ellentmondanak egymásnak. Te inkább Istennek akarj a tetszésére lenni, s ne embereknek!

  Íme, néhány megközelítés: randizz – ne randizz; csókolózz nyugodtan – kerüld a nyelves puszit; csináld bárhol, bármikor, bárkivel – csináld, de feltétlen védekezz; ne létesíts szexuális kapcsolatot házasság előtt (ez a Biblia üzenete!) – ne létesíts testi kapcsolatot, amíg nagyon-nagyon meg nem szeretsz valakit, és már nem tudod elviselni a szexuális feszültséget (ezt az utat követik a leggyakrabban). A mindenkori helyes választ Jézus így adja meg: „Én vagyok az út…!” – engem kövess! (Ján. 14,6) A döntéseid meghozatala előtt kérd ki Jézus tanácsát!

  Egy statisztika szerint a nők 90%-a nem várt a házasságkötésig a testi kapcsolattal. Ők később mind megbánták a döntésüket. Az a 10%, aki várt a nászéjszakáig, kivétel nélkül nagyon örült a döntésének. Nem tudjuk, hogyan vesztette el szüzességét a bibliai bűnös nő, önként vagy esetleg erőszak által. (Luk. 7,36-38) De amikor elvesztette ártatlanságát, egyúttal elvesztette értékét is. Egyes kultúrákban ugyanis a vőlegény családja árat fizet a menyasszonyért, ha szűz.

  A szüzességi fogadalom egyik meghatározása: készség arra, hogy valaki az Úrnak szentelje magát. Szűz jelentése: tiszta, szemérmes. A mennyei Atyád örömére lesz, ha te is odaszánod magadat Neki! A tisztaság pedig egy hozzáállást, Isten Igéjének vonalában való életvitelt jelent. Jó tudni: azok az erkölcstelen gondolatok, amelyeket nem mondunk ki, illetve nem cselekszünk meg, elhalnak.

  Milyen gondolatmintáid vannak a szexről? Illatozó virágok lennének vagy inkább gyomok? Ha gazokat találsz az ábrándjaid ’kertjében’, akkor csak szorgalmasan gyomlálj, s ehhez Isten nézőpontja legyen az irányadód! (Fil. 4,8) A gyomtalanítás előtt viszont mélyedj el az Igében, hogy meg tudd különböztetni a kivetnivalót a helyénvalótól. Az emlékek (intim tapasztalatok, tisztátalan filmek) olyan nyomot hagyhatnak az emberekben, amelyek váratlan időben előbukkanva könnyen árthatnak (pl. hasonlítgatás). Testünk kívánságait kontrollálni szükséges, amihez erős szellemet kell kiépíteni, és annak alávetni a hústest vágyait.

  Kategóriák: szüzességi fogadalom, Úrnak szentelje, kire hallgassak?
  Olvasottság: 1434
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook