gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A két rendszer

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 10 Témakör: Házasság

  PÁRKAPCSOLAT 13.

  A két rendszer – 2010. január 28.


  Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. – 1János 2,15

  Amíg a világi pozíciók betöltéséhez többéves tanulás és bizonyítványok megszerzése szükséges, addig az élet leghosszabb utazásáról, a házasságról még ma is igen kevesen kapnak pontos ismereteket. Itt most nem törvények tömkelegének felsorolásával fogsz találkozni, hanem – ha nyitott szívvel olvasod – Isten szeretetét és a párválasztásra, házasságra, családra vonatkozó gyönyörűséges tervét ismerheted meg.

  Bibliai alapelvek ezek, és szabad akaratod szerint választhatsz: a ’világ rendszerében’ vagy ’Isten rendszerében’ kívánsz-e élni? Ha az Istennek tetsző életet választod, akkor biztos lehetsz abban, hogy nagy öröme lesz benne a mennyei Atyádnak. A könnyebb megértés érdekében javaslom, hogy szemléld úgy az Isten és az ember közötti kapcsolatot, mint a gyermek és a szülő közötti viszonyt. Mert az ember Isten teremtménye, de ha Krisztusban újjá is született, akkor a gyermekévé vált.

  A soron következő tanítások szellemiségét a keresztényi értékrend hatja át. Fontos, hogy lásd a bibliai alapokra lefektetett igazságot, és azon meg is tudj állni. Amit Isten az Igéjében közöl velünk, azzal a javunkra kíván lenni! Mivel az Igében természetfeletti erő rejlik, a benne foglalt igazság megismerése és alkalmazása a tökéletes szabadság felé vezet! (Ján. 8,32)

  Ahhoz, hogy megláthassuk Isten tökéletes teremtését, vissza kell tekintenünk a kezdetekre. Mózes első könyvének 1. és 2. fejezetében láthatjuk Isten tökéletes, eredetileg elképzelt rendjét a házasságról. A 3. fejezetben olvashatjuk, hogy a sátán bejött a földre, hogy megrontsa ezt a világot. Miért teremtette Isten az embert? Mert család után epedezett a szíve, hogy ki tudja fejezni szerető gondoskodását az övéi iránt. Az emberek is családra vágynak, ezért kötnek házasságot, illetve hoznak világra és nevelnek fel utódokat.

  Kategóriák: keresztényi értékrend, Isten rendszerében, világ rendszerében
  Olvasottság: 1357
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook