gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. november 28, vasárnap, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Házaspárképző

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jún. 04 Témakör: Házasság

  HÁZASPÁRKÉPZŐ

  Immár egy évtizede elmélyülten tanulmányozom a párkapcsolat-házasság témakörét a Biblia világosságában. Ennek eredményeképpen mára a tanításokhoz megközelítőleg 40 órányi tananyag áll rendelkezésre. A hatékonyabb munka érdekében 2010. decemberében létrehoztuk a Békevár Közhasznú Egyesületet, amelynek elsődleges célja az ismeretterjesztés, ezen belül is kiemelt helyet szentelve a házaspárképző programnak, mivel az igazság megismerése e téren is szabadokká teszi az embereket! Ez a bibliai ismeretet takarja, nem az intellektuális tudást.

  A jövő évtől minden iskolában szociális munkást terveznek foglalkoztatni a nehezen kezelhető gyermekek nevelésének elősegítésére. Ez rendkívül időszerű és előremutató gondolat, hiszen a szélsőséges viselkedés gyökerei elsődlegesen a családi életre vezethetőek vissza. Tehát első lépésként a családdal kell foglalkozni, hogy a gyermekek lelkében és viselkedésében ne alakulhassanak ki torzulások.

  A mai rohanó világban kiemelten kell kezelni ezt a területet, mivel — bár sokan, sokféle tanulmányokat folytattak és folytatnak — a házasságra ez idáig senki sem készítette fel komolyan a házasulni vágyókat. Holott a bölcs emberek jó előre szeretnének felkészülni az élet leghosszabb ‘társas’ utazására, hogy életük végéig sikeresek és boldogok lehessenek. Sajnos a gyülekezetek többsége sem fordít kellő figyelmet és hangsúlyt e témának.

  A programsorozat folyamán bibliai megvilágításban ismerkedhetnek meg a résztvevők az élet legfőbb kérdéseivel, azokkal, amelyekre eddig még lehet, hogy nem kaptak megnyugtató választ. A tanítások során nem törvények sokaságával fognak szembesülni, hanem az újjászületés csodájával.

  Isten szeretetét és a párválasztásra, házasságra, családra vonatkozó tervét, rendjét ismerhetik meg. Amikor befogadják és élnek is az isteni-fajta szeretettel, semmi sem szabhat határt az örökké tartó boldogságuknak. Az Ige élő és ható, és a legkilátástalanabb helyzetet is képes megváltoztatni, ha Hozzá folyamodnak.

  Kategóriák: szeretet, gyermeknevelés, házasság, párkapcsolat
  Olvasottság: 1903
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook