gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Ima házastársért

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 13 Témakör: Házasság

  PÁRKAPCSOLAT 16.

  Egyedülállók imája házastársért


  És akármit kértek majd az én [Jézus] nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban. – János 14,13

  Atyám, Jézus nevében jövök Eléd imádságban. (Ján. 16,24.) Meg van írva az Igédben, hogy a Te szerelmed kitöltetett az én szívembe a Szent Szellem által, akit adtál nékem. (Róm. 5,5.) Én az Úrral egyesültem, egy szellem vagyok Vele.

  Kerülöm a paráznaságot, nem vétkezem a magam teste ellen. Tudom, hogy az én testem a bennem lakozó Szent Szellem temploma, amelyet Istentől nyertem; és nem a magamé vagyok, mert áron vétettem meg; dicsőítem azért az Istent az én testemben és szellememben, amelyek az Istenéi. (1Kor. 6,17–20.)

  Feddhetetlen és tiszta vagyok, Isten szeplőtlen gyermeke az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik között úgy fénylek, mint a csillagok e világon. (Fil. 2,15.) Szent Atyám, Te teremtetted az embert a Te képedre, férfiúvá és asszonnyá teremtetted az embert. (1Móz. 1,27.)

  Mennyei Atyám, Te is tudod, nem jó az embernek egyedül lenni. Kérlek téged, a Jézus nevében, szerezz nékem segítő társat, hozzám illőt (1Móz. 2,18.), hiszen sokkal jobban van a dolga a kettőnek, hogynem az egynek. (Préd. 4,9.) Mert ha elesnek is, az egyik felemeli a társát. Ha egyiket megtámadja is valaki, ketten ellene állhatnak; és az Úrral kötött hármas kötél nem hamar szakad el. (Préd. 4,10. 12.)

  Hálát adok Neked, Atyám, hogy megőrzöl engem a nem hozzám tartozó asszonytól/férfitől és a beszédével hízelkedő idegentől, mert egyedül Te ismered az emberek szívét. (Péld. 7,5. 1Kir. 8,39.) Köszönöm, Uram, hogy olyan társat küldesz nekem, aki úgy szeret engem, ahogyan a Krisztus is szerette az Egyházat, és Önmagát adta érte. (Ef. 5,25.)

  Egyenlő indulattal leszünk egymás iránt, ugyanazon szeretettel viseltetünk, egy érzésben, ugyanazon indulattal leszünk; semmit nem cselekszünk versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbnek tartjuk magunknál. Az az indulat lesz bennünk, mely volt a Krisztus Jézusban is. (Fil. 2,2–3. 5.) Ámen.

  (Az imádság a KSZE Imádságok a Biblia alapján II. c. könyvéből származik.)

  Kategóriák: ima házastársért, egyedülálló
  Olvasottság: 4771
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook