gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Isten az első helyen!

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 22 Témakör: Házasság

  PÁRKAPCSOLAT 17.

  Tedd első helyre Istent!


  Hanem keressétek először Isten országát, és az Ő igazságát; és ezek mind MEGADATNAK néktek. – Máté 6,33

  Nem lehet komolytalanul hozzáállni a párválasztáshoz. Keresztényként soha ne vedd le a tekintetedet az Úrról, figyeld a bensődben az Ő útmutatását, és kövesd engedelmesen. Ez a legjobb módja annak, hogy Isten eléd tudja hozni a hozzád hasonlókat, akik közül magad választhatsz társat. Légy józan, kérd Isten segítségét és bölcsességét. (Jak. 1,5) Életbevágóan fontos a kiigazítható szellem megőrzése. Ha nem akarsz ’hallani’ az Úrtól, akkor ne is kérj tanácsot, mivel magadban előzőleg már úgy is eldöntötted a dolog kimenetelét.

  Legyél körültekintő a párválasztáskor, nehogy megtévesztés áldozatává válj. Nem javasolt az alábbi megoldások egyike sem, mert azok nem az Úrtól származnak:

  -        Hittel elmondott imádban ne követelj konkrét személyt párodnak. Azt se hagyd figyelmen kívül, hogy az érintett személynek is van ebbe beleszólása! Nem szabadna összekeverni a mély vonzalmat az egyszerű szimpátiával. Kizárólag a rokonszenvre nem lehet egy egész életet alapozni.

  -        Prófécia alapján ne fogadd el a ’kijelölt’ párt. Ne feledd, Isten fiait a Szent Szellem (Szentlélek) vezeti! (Róm. 8,14) Figyelj a belső hangra!

  -        Ha valaki azt mondja neked: – ’Isten mondta, te leszel az én párom!’ És benned ez nem talál visszhangra – nem Istentől hallotta, csupán a saját kívánsága ez, a saját lelkének a hangja.

  Keresztényként jó ha tudod, hogy nem az Úr hozza eléd azt a leendő társat, aki egy hét után az ágyba szeretne csalni. Legjobb továbbküldeni az ilyet, mert Isten nem ezt kívánja tőled. Többek között a média negatív hatásának következménye, hogy ma a világi normák szerint a szüzesség mind kisebb értéket képvisel. De a mennyei Atyád azt szeretné, hogy áldott légy mindenben – s ez igaz a párkapcsolatodra is. Figyelj az Ő útmutatására és lehetőleg csak Vele együtt lépj!

  Miután megtaláltad az igazit, frigyre léphetsz életed párjával. Az Igében, Isten tervében nincs szó az esküvő előtti együttélésről, hogy kipróbáljátok, egymáshoz illőek vagytok-e. Hidd el, hogy amit Isten teremtett vagy elrendelt, az mind „ímé, igen jó”! (1Móz. 1,31) Miért vagy kishitű? Miért gondolod azt, hogy a te házasságod nem lesz jó? Gondolkodj és szólj pozitívan!

  Ajánló: http://www.freeweb.hu/bekevar/istenkiralysaga.htm

  Kategóriák: Vele együtt lépj, párválasztás, első Isten
  Olvasottság: 2724
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook