gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Isten vezetése

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 02 Témakör: Házasság

  PÁRKAPCSOLAT 18.

  Isten vezetése


  … az igazságnak Szelleme elvezet majd titeket minden igazságra. – János 16,13

  Vessünk egy pillantást a párválasztás ezen oldalára. Az embereknek nem szabadna olyan könnyen házasságra lépniük. Ennek a lépésnek, komoly, szent dolognak kell lennie a szemünkben. Találj valakit, akinek ugyanolyan szellemi igényei vannak, mint neked, és építsetek ki egy közös életet. Ha alaposan megismersz valakit, kiderülnek majd bizonyos dolgok. Például, ha a másiknak féltékeny természete van, idővel az meg fog mutatkozni. Vagyis derítsetek ki egymásról minél többet, mielőtt összeházasodnátok.

  Hihetsz mindenben, amit Isten Igéje ígér vagy biztosít a számodra, de nem tudsz annál többet hinni. Miért nem? A Róma 10,17 azt mondja: „A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” A hit arra alapoz, amit Isten Igéje mond. Ezért nem tudsz az Isten Igéjéből való ismereteden felül hinni. Ezen a területen az emberek gyakran bajba kerülnek.

  A párválasztás területén neked is vannak teendőid. Az Úr vezetni, irányítani fog téged. Jogodban áll kérni a vezetését, mivel megígérte, hogy vezetni fog. De csak úgy kiszemelni valakit és kijelenteni: ’Hiszem, hogy ő lesz az én párom’ – ez nem igei. Lehet, hogy nem akar a feleséged lenni, vagy fordítva.

  Amikor a másik akarata is közrejátszik a dologban, nem leszel képes átgázolni rajta. Ezzel hagyj fel egyszer s mindenkorra. Isten saját maga sem gyakorol hatalmat az emberek szelleme felett. Ha ezt tehetné, még ma üdvözítene mindenkit a világon. Hatalmunk van a gonosz szellemek felett; de nem az emberek szelleme felett. Isten maga nem gyakorol hatalmat az emberek felett; hagyja, hogy saját maguk válasszanak.

  Mikor az Igén kívülre evezünk, szürke és homályos területekre kerülünk. Amíg az Igében jársz, a világosságban vagy; biztonságos és biztos talajon állsz. És bíztatsz Isten vezetésében. Megígérte, hogy vezetni fog téged. Kérd hitben az Ő irányítását.

  Kategóriák: házasság, szent, komoly, párválasztás
  Olvasottság: 2788
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook