gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A múltad elfedése

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jan. 07 Témakör: Házasság

  PÁRKAPCSOLAT 20.

  A múltad felfedése

  Amilyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el [Isten] tőlünk a mi vétkeinket. – Zsoltár 103,12

  Jó tanácsként említeném, hogy lehetőleg ne tárd fel a szexuális múltadat mindaddig, amíg nem jön szóba a házasságkötés kérdése. Ugyanis nem szükséges tudni a múltbeli hibáidról azoknak, akikkel csak randizol. Amennyiben komolyra fordult a kapcsolatod, és Isten őszinteségre sarkall, akkor viszont lépj. Ezúttal felmerülhet a kérdés, hogy mégis mit mondj, és hogyan hozakodj elő vele. Segítségként két forgatókönyvet nyújtunk át ehhez:

  1. Ha fizikailag már nem vagy szűz: Kedvesem, valami fontosat szeretnék veled megosztani. Már nem vagyok szűz. Bárcsak visszaforgathatnám az időt, és másképp dönthetnék! Imádkoztam, és tudom, hogy Isten megbocsátott nekem, és most azt kérem tőled, hogy te is bocsáss meg. Az elmúlt … időszakban Isten útján jártam, és elköteleztem magam, hogy Őt követem. Tudom, hogy Ő újra tisztává tett, és szilárdan ragaszkodom ehhez, egészen a nászéjszakámig.
  2. Ha még szűz vagy ugyan, de az aktuson kívül minden más erkölcsi határt átléptél: Egyetlenem, valami fontosat szeretnék megosztani veled. Bár még fizikailag szűz vagyok, de hoztam néhány helytelen szexuális döntést, amelyet mélyen bánok. Imádkoztam, és tudom, hogy Isten megbocsátott nekem… stb.

  Ezek persze csak javaslatok. A legfontosabb az, hogy őszinte légy és kihangsúlyozd: aki most vagy és ahová épp tartasz! És ne azt hangsúlyozd, hogy ki voltál. A mondandódnak nem kell tökéletesnek lennie, csak a szívedből jöjjön.

  Egy lány visszaemlékezése: A ’fehérruhás bűntudat’ gyötört. A párom érintetlen volt, én nem. Egyik barátnőmnek sírva mutattam meg a fehér mennyasszonyi ruhámat. Úgy véltem, nem volt helyénvaló a fehér viselete. Úgy éreztem, hogy szemetet adok a vőlegényemnek. Soha nem felejtem el a barátnőm vigasztaló szavait: „Amikor te Krisztust behívtad a szívedbe, Ő megbocsátott neked, és ismét olyanná tett, mintha szűz lennél. Megkaptad az újrakezdés lehetőségét. A nászéjszakád épp olyan lesz, mintha érintetlen lennél. Még az is lehet, hogy ez fizikailag is megnyilvánul.” Valóban így is történt.

  Kategóriák: fehérruhás bűntudat, múlt, őszinteség
  Olvasottság: 1141
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook