gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Lassan járj

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jan. 15 Témakör: Apró történetek

  2Thesszalonika 3,3:…hűséges az Úr, aki…. megőriz a gonosztól

  Egy földműves és a fia a városba utaztak, hogy eladják terményeiket. Az apa pihent, míg a fia az ökröt egyre gyorsabb tempóra ösztökélte. Amikor egy barátjuk háza előtt haladtak el, az idősebb férfi ragaszkodott hozzá, hogy álljanak meg és látogassák meg. Később, mikor újra úton voltak, a lassúbb, de szép tájakon át vezető utat választotta. Alkonyatkor megálltak éjszakára. A fiú csalódottan és haragosan ezt mondta:

  - Téged jobban érdekel a naplemente és a virágok, mint a pénzkereset!

  - Ez a legkedvesebb dolog, amit valaha mondtál nekem – felelte az apa.

  Másnap reggel utazás közben egy vakító villámlás hasított át a felhőkön, hatalmas dörrenés követte, és az ég teljesen fekete lett.

  - Ha siettünk volna, elkerülhettük volna ezt a vihart – zúgolódott a fiú.

  - Lassan járj, tovább érsz – volt az apa válasza.

  Késő délutánra elérték a városra néző hegyet. Miután örökkévalóságnak tűnő ideig bámultak lefelé, a fiú végül megfordult és ezt mondta: - Most már tudom, hogy értetted apa. Lassan megfordultak és eldöcögtek a romhalmaztól, ami maradt  –  Hirosima városából.

  A Biblia azt mondja: …hűséges az Úr, aki….megőriz a gonosztól. Te talán nem is tudod, hogy mitől védett meg, de Isten tudja.   A Biblia azt mondja: megváltja életedet a sírtól (Zsolt. 103,4) minden nap. A lépteidet és megállásodat is Ő irányítja. Ő tudja, mi van a következő kanyar után. A bosszantó közlekedési dugó, egy váratlan telefonhívás, mind a számodra készített tervének része lehet, és nem biztos, hogy az ördög hozta az akadályokat. Szóval tanulj meg bízni benne, kevesebbet panaszkodni, kevesebbet aggódni, és kevesebbet rohanni! Rendben?

  Bob Gass


  Kategóriák: út, bízz Istenben
  Olvasottság: 1675
  Értékeld a bejegyzést
  5 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook