gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Házasodhat-e hívő hitetlennel?

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jan. 26 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 1.

  Házasodhat-e hívő hitetlennel?


  Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi köze van megigazultságnak a törvénytelenséghez? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? – 2Korinthus 6,14

  Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel! A hitetlen világ életmódjának utánzásától óvja a híveket ez az intelem. Az a keresztény, aki a világból vesz el valakit, illetve megy hozzá valakihez, az egy 'másik családból' származóval köti össze az életét – olyannal, amit a sátán irányít. Ennek három következménye várható: a keresztény eljátssza a szabadságát, korlátozza Istennel való közösségét, és a világ megkötözöttsége alá helyezi magát. Nem hiszem, hogy ez Isten akarata lenne. Magam is találkozat ilyen esettel: egy hívő lány olyan községbe ment férjhez, ahol még a közelben sem volt teljes-evangéliumi gyülekezet, s így az Úrral való közössége csorbát szenvedett.

  Példaként említem meg azt az újjászületett és Szellemmel teljes asszonyt, akinél a szellemi ajándékok is működtek. Miután szerető férje hazaköltözött az Úrhoz, ő újra férjhez ment egy a gyülekezethez tartozó, de nem üdvözült emberhez. Annak ellenére, hogy a lányai figyelmeztették, hogy elvéti az Úr vezetését. Az alkoholt kedvelő férfi ugyan azt ígérte, hogy esküvő után felhagy az ivással. De természetesen ez nem így történt. Az új férje azon felül, hogy mélyen a pohár fenekére nézett, még tettlegesen is bántalmazta őt. Sőt hűtlen lett hozzá, folyamatosan hazudott, csalt és lopott. Végül az asszony nem bírta tovább a szenvedést, és elhagyta.

  Az érettebb nők olykor ugyanolyan naivak lehetnek, mint a fiatalabbak, lényegtelen, mennyire szellemiek. Ez a hölgy hiába volt szellemi, de ebben az esetben nem hallgatott a belső hangra. Ha nem vigyáz az ember, könnyen átkerülhet a testiségbe. Ha a jövendőbelid nem hagyja abba a rossz szokását vagy szenvedélyét a házasságkötés előtt, akkor nem fogja feladni utána sem. Te nem fogod tudni őt megváltoztatni, ezért jobb, ha inkább elfelejted! A férjek általában úgy gondolják, hogy a feleségük ugyanolyan marad. A feleségek viszont úgy vélik, hogy a férjüket meg tudják változtatni. De mindkét felfogás téves.

  Ez a hívő asszony ott tévesztette el, hogy böjtölni és imádkozni kezdett. De kockázatos és értelmetlen ezt tenni, amikor a Biblia konkrétan megadja a választ egy kérdésre. Az Írás egyértelműen fogalmaz: csak az Úrban házasodjunk, ne legyünk hitetlennel felemás igában. Aki nem engedelmeskedik Isten Igéjének, az könnyen bajba kerülhet. Imádsággal és böjtöléssel senki nem tudja megváltoztatni a Bibliát. Veszélyes az Igétől eltérően lépni, mert ezzel könnyen megnyithatod magad a külső szellemi befolyásoknak. Látod, a hívők is eltéveszthetik Isten akaratát, ha nem engedelmeskednek az Igének. A Biblia szerint újraházasodhatott volna, de csak újjászületett kereszténnyel!


  Kategóriák: férjhez ment, hitetlen, hívő
  Olvasottság: 2843
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook