gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A házasság szövetsége

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  febr. 03 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 2.

  A házasság szövetsége


  Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté. – Efézus 5,31

  Ha nem szeretsz egyedül élni, és ezért párt kértél az Úrtól, majd kiválasztottad az igazit, a szíved szerint valót azok közül, akiket Ő eléd hozott, akkor az Ige szerint a következő lépés a házasságkötés. A házasság a legszorosabb kapcsolat két egymást szerető személy között, és egyben az élet továbbadásának forrása is. Isten ennek érdekében nőt és férfit rendelt egymásnak a házastársi kapcsolatban, és nem azonos neműeket.

  Isten nagyon komoly szövetségnek tartja a házasság intézményét, nem arra tervezte, hogy felbontsák. Ez egy vérszerződés Isten terve szerint, amely valóban vérrel pecsételődik meg, ha tisztán kerül rá sor. Isten elvárja, hogy a házasságot a szívedben olyan komolyan gondold, hogy felbonthatatlan vérszövetségként kösd meg. Ennek mélyebb megértéséhez ajánlom, tanulmányozd az E. W. Kenyon Vérszövetség című könyvét!

  A házasság egysége a legszorosabb kapcsolat, amely két ember között létrejöhet. Amikor egy férfi és egy nő eldönti, hogy összekapcsolják az életüket a házasság szentségében, akkor azt felelősségük teljes tudatában kellene megtenniük. A házasság igen komoly dolog. Két, egymást szívből szerető ember számára Isten akarata az, hogy összeházasodjanak. A jegyesek Isten előtt – a lelkész és a tanúk jelenlétében – összekapcsolják a szívüket és az életüket az örökkévalóság számára. Nyilvános fogadalmat, esküt tesznek kölcsönös szeretetükről, odaadásukról és egymás iránti elkötelezettségükről.

  Amint a frigyre lépő jegyespár – hittel kimondva a boldogító ’igent’ – házassági esküt tesz, Isten ereje működésbe lép az életük felett. Valóságos csoda megy végbe, amikor két ember hite felszabadul Isten erejében. Isten méltányolja a hitüket, és egységbe kovácsolja őket. Esküjüktől kezdve eggyé válnak az Úr szemében. A szövetségük hármas felépítésű: szellemileg egyesültek Isten által, legálisan a házassági szerződés által, amelybe beléptek, fizikailag pedig a nászéjszakán. A férj és feleség egyesülése hasonlatos Jézusnak a Gyülekezettel való egyesüléséhez. A házasság egy csodálatos, természetfeletti szövetség, amelyet a felek kívánságuk szerint később megerősíthetnek.

  Kategóriák: házassági eskü, házasság szövetsége
  Olvasottság: 3299
  Értékeld a bejegyzést
  5 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook