gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A szövetség támaszai

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  febr. 10 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 3.

  A szövetség támaszai


  Az Úr az, aki előtted megy, Ő lesz teveled; el nem marad tőled, sem el nem hágy téged: ne félj és ne rettegj! – 5Mózes 31,8

  A házasság nem az, aminek megkötésekor mutatja magát, de bizonyos, hogy az akar lenni, aminek ilyenkor látjuk: egyetlen, megszakíthatatlan szövetség, amelynek tanúja és egyben jóváhagyója nem kisebb személy, mint maga Isten.

  Ha megfelelően becsülitek a Krisztus Testét, akkor helyesen értékelitek azt a csodát is, ami a házasságban a szellemetek összekapcsolásával jön létre. Tehát nem csak a jogszabály értelmében lesztek egyek, mert annál valami sokkal hatalmasabb történik. Isten saját teremtő ereje fog egyesíteni titeket. Ugyanaz az erő kapcsol össze benneteket, ami feltámasztotta a Krisztust a halálból. Valami szent, valami kifogástalan történik meg Isten Szelleme által a ti bensőtökben, és ez igen becses. Soha ne éljetek vissza ezzel az egységgel, soha ne játszadozzatok ezzel a csodával, soha ne engedjétek, hogy a nap lemenjen a ti haragotokon! (Ef. 4,26)

  Isten nem hagyja egyedül a házasokat, ezért támaszt rendelt melléjük. A tanúk abból a komoly célból vannak jelen, hogy örökké tanúskodjanak a létrejövő egység felett, és Isten előtt egyetértésüket adják ehhez. Soha nem szabad könnyelműen bánni ezzel az egyetértéssel. A tanúknak ettől a naptól hitben egy boldog közösségnek kell tekinteniük a frigyet, függetlenül az esetlegesen megnyilvánuló ellentétes körülményektől. (2Kor. 4,18) A gyülekezet feladata pedig az, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy ez az egység szilárd, erős, boldog és virágzó legyen. Ennek úgy tehetnek eleget, ha imáikban hordozzák őket.

  A gyűrű egy igen értékes tárgy, nem azért, mert nemes fémből készült, hanem mert a hit és az agapé szeretet jelképe. A karikagyűrű, mint egy soha véget nem érő kör, Isten folytonos szeretetét jelképezi, amely soha nem vall kudarcot. A gyűrű viselése állandóan emlékeztetni fog a hitetek megvallására, eskütökre, amelyet egymásnak és Istennek tettetek. A gyűrű a véget nem érő szeretet jelképe helyett bilincs is lehet. De Isten Igéjében nincs egyetlen hely sem, ami feljogosítaná az embert a másik fölötti uralomra. A férjnek szellemi felelőssége van, Isten terve szerint ő a házasság egységének a feje.

  Kategóriák: tanúk, gyülekezet, gyűrűk
  Olvasottság: 1087
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook