gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. december 12, szerda, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A szakadék

  Szerkesztő: Papp Miklós
  Papp Miklós
  Papp Miklós még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  febr. 12 Témakör: Apró történetek

  Egy férfira sziklamászás közben rásötétedett. Tudta, hogy már nincs messze az egyik táborhelytől, ezért nem állt meg, hanem folytatta a mászást a beálló sötétség ellenére. Nagyon sűrű fekete sötétség borult a tájra, felhő takarta a csillagokat is, így nem sokat látott inkább csak tapogatózott, azonban minden óvatossága ellenére megcsúszott, és elkezdett zuhanni a mélybe. Ott himbálódzott a biztonsági kötélen, és sűrű feketeség miatt semmit sem látott. Kezével ugyan ki tudta tapintani a sziklafalat, azonban a zuhanás közben kiejtette kezéből a csákányát, így nem tudta tovább folytatni a mászást.
  Az éjszaka nagyon hideg volt. Bár a kötél biztonságosan tartotta, érezte hogy testét átjárja a hideg, a végtagjai kezdenek elgémberedni. Elveszítette teljesen az időérzékét. Nem tudta, hogy 5 perce, vagy 5 órája lóg így a kötélen, mennyi idő lehet még hátra az éjszakából.
  Tudta, ha még sokáig így kell maradnia, lefagyhatnak a végtagjai, vagy teljesen kihűlhet a teste. Kétségbeesetten kezdett el kiabálni: - Segítség! Segítség! Azonban semmi válasz nem érkezett a néma sötétből. Ekkor felkiáltott, hogy: - Istenem! Kérlek segíts! Ments meg!
  Legnagyobb megdöbbenésére válasz érkezett: - Megbízol bennem? A kezembe mered helyezni az életed?
  - Persze Istenem, hogyne. – felelte gyorsan.
  - Akkor vágd el a kötelet, és megmenekülsz. – hangzott a válasz.
  A férfi kétségbeesetten nézett lefelé, azonban csak a sűrű sötétséget látta maga alatt. Ki tudja milyen mély szakadék van alattam. Ha elvágom a kötelet lezuhanok a mélybe, és szétzúzom magam a sziklákon esés közben – gondolta magában a férfi.
  Másnap a hegyi mentők találtak rá a férfira, amint ott lógott a biztonsági kötélen, azonban az éjszakai hidegben teljesen kihűlt, már nem lehetett rajta segíteni.
  Élettelen teste ott lógott fél méterrel, egy 3 méter széles sziklapárkány felett. Ha megbízik Istenben, és elvágta volna a kötelet bebújhatott volna a hálózsákjába, és kényelmesen végigalhatta volna az éjszakát.

  Valamit mond néktek megtegyétek. Ján. 2,5

  Ha szeretnénk, hogy Isten megmentsen minket, akkor rá kell bízni magunkat teljesen. Nem biztos, hogy úgy fog minket megmenteni, ahogy azt mi előre elgondoljuk. 2Kir. 5,1-14; Ésa. 55,8-9

  Kategóriák: hit, engedelmesség, szakadék
  Olvasottság: 1463
  Értékeld a bejegyzést
  8 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook