gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A gigantikus erő

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  febr. 18 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 4.

  A gigantikus erő


  Miképpen kergethetne egy ezret, és kettő hogyan űzhetne tízezret, [csak úgy] ha az Úr kézbe nem adja őket? – 5Mózes 32,30

  Amikor megegyeztek dolgok felől, azok valóra válnak, mert egy nagyon komoly erő áll rendelkezésetekre, a házassági szövetség szellemi törvénye alapján. Az egy megfutamít ezret, kettő pedig tízezret kifejezés félreérthetetlenül azt jelenti, hogy ketten együtt sokkal erősebbek vagytok, mint külön-külön. (5Móz. 32,30)

  Az Úr előtt megkötött házasság – a Szent Szellem (Szentlélek) pecsétje által – első pillanatától kezdve az életetek a szövetség erejét kapja szellemi értelemben, és ez minden probléma felett győzelmet ad a hitetek által.

  A Jézus nevében birtokoljátok az isteni hitet és hatalmat, amivel megtilthatjátok, elháríthatjátok a betegséget, a gyengeséget, az élet viharait, és természetesen mindazt, amit a pokol tartogat egy házasság számára. (Mát. 18,18) Az egy akaraton elmondott imáitok megválaszolását Jézus szavai garantálják! (Mát. 18,19)

  Olyan gondolattal ne is vágjunk bele egy házasságba: – Ha nem sikerül, majd elválunk! A válás a világban sajnos teljesen elfogadott dolog. Elválnak, újraházasodnak, megint elválnak, és ismét házasodnak az emberek. De amikor valaki behívja az életébe Jézust, és új teremtménnyé válik, felismeri, hogy ez nincs rendben így.

  Isten elvárja, hogy a házasságot a szívünkben olyan komolyan gondoljuk, és kössük meg, mint egy vérszövetséget. A vérszövetség felbonthatatlan! Isten terveiben pedig nem szerepel a válás fogalma.

  A kígyó képében az ördög már az első emberpárt becsapta. (1Móz. 3,1-5) Ezzel bejött a világba a gonoszság, a megtévesztés. Attól fogva vált az embernek gonosszá a szíve. Onnantól kezdve nem tudta emberi kapcsolatait úgy megőrizni, tisztán tartani, ahogy Isten eltervezte.

  Kategóriák: házassági szövetség, együtt erősebbek, gigantikus erő
  Olvasottság: 1376
  Értékeld a bejegyzést
  5 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook