gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Az elhívás

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  febr. 25 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 5.

  Az elhívás


  Ti asszonyok, engedelmeskedjetek a ti férjeteknek, amiképpen illik az Úrban. Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, és ne le­gyetek irántuk keserű kedvűek. – Kolosse  3,18-19

  Isten házasságról alkotott eszményképe az Efézus 5-ben ol­vasható. Az életed bármely szakaszában elkötelezheted magad a szíved választottja mellett – de akkor is, ha akár egyedülálló vagy, akár há­zas, netán elvált, vagy esetleg éppen újraházasodtál –, és foly­tathatod az életedet Istennel.

  Ha két hívő – üdvösséggel és Szent Szellem keresztséggel rendelkező ember – házasságra lép az Úr előtt, akkor Ő alap­vetően az alábbi elhívást adja számukra:

  A férj Isten elhívása szerint feje a feleségének, és úgy sze­resse a feleségét, mint a Krisztus az egyházat. A feleség Isten elhívása szerint segítőtárs, és engedelmes az Igének megfelelő­en. Ha a házasfelek felírnák ezeket az igazságokat a szívük táblájára, sok konfliktustól megóvhatnák magukat. Első pilla­natban talán megütközést jelenthet a feleségek számára a se­gítőtársi engedelmesség, de a férjek dolga semmivel sem kön­nyebb.

  Az efézusi levél részletesen taglalja a házastársaknak adott elhívást: „Ti asszonyok, vessétek alá magatokat [engedelmes­kedjetek] a saját férjeteknek, miként az Úrnak. Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje a Gyülekezetnek, és Ő a megtartója a Testnek. De miképpen a Gyülekezet alá van vet­ve a Krisztusnak, az asszonyok is azonképpen [engedelmes­kedjenek] a férjüknek mindenben. Ti férfiak, szeressétek a ti fe­leségeteket, miképpen a Krisztus is szerette a Gyülekezetet… Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségüket, mint az ő tulajdon testüket. Aki szereti a feleségét, önmagát szereti. Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképpen az Úr is a Gyülekezetet… Ki-ki azért úgy szeresse a feleségét, mint önmagát; az asszony pedig félje [tisztelje, becsülje] a férjét.” (Ef. 5,22-25. 28-29. 33.)

  Kategóriák: szeretni, segítőtárs, elhívás
  Olvasottság: 1156
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook