gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A feleségek teendői

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  márc. 27 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 7.

  A feleségek teendői


  Legyen az asszonynak gondja rá, hogy tisztelje, nagyra becsülje férjét – hogyan figyeljen rá, törődjön vele, becsülje, előnyben részesítse, hódoljon neki, nagyra értékelje, alkalmazkodjon hozzá, dicsérje, szeresse és csodálja őt rendkívüli módon. – Efézus 5,33 (Bővített fordítás)

  A házasságról szólva, sokszor az Efézus 5,22-nél kezdjük, ahol Pál azt mondja a feleségeknek, hogy vessék alá magukat a saját férjüknek. De egy pár verssel előbb, Pál az efézusi gyülekezetnek ad utasításokat. (Ef. 5,18–22) Az 5,21-ben Pál az Efézusban élő gyülekezethez szól – mondván: vessék alá magukat egymásnak. Majd az 5,22 versben ezt a házassági kapcsolatra vonatkoztatja.

  Azzal, hogy egy igeverset kiveszel a környezetéből, mondathatsz vele bármit, amit csak akarsz. Az emberek sokszor szövegkörnyezetén kívül idézik az 5,22-t, és azt mondják: „Feleségek, vessétek alá magatokat a férjeteknek, mint az Úrnak.” Azt sugallva, hogy a férj a ház diktátora, és hogy a feleségnek meg kell tennie bármit, amit a férj mond. Nos, ha ez a helyzet, akkor a gyülekezetben egymás diktátorainak kellene lennünk, mert az 5,21 azt mondja az egész efézusi gyülekezetnek: „vessétek alá magatokat egymásnak.” De ebből zűrzavar lenne.

  Mit ért hát ez alatt Pál valójában? Mikor azt mondta: „vessétek alá magatokat…” (Ef. 5,21), úgy értette; engedjünk egymásnak, egyezzünk ki, férjünk meg egymással. Nem úgy, hogy egy ember diktáljon a gyülekezetben a többieknek, vagy hogy mindenki egy kis diktátor legyen. Azt értette ezalatt, hogy könnyű engedelmeskedni a szeretet törvényének.

  Pál ugyanerre gondolt akkor is, amikor azt mondta az asszonyoknak az utána következő versben: „vessétek alá magatokat a férjeteknek.” Láthatod: ha egy igeverset kiragadsz a szövegkörnyezetéből, olyasvalamit mondathatsz vele, amit valójában nem is jelent.

  Kategóriák: szeretet törvény, feleségek teendői
  Olvasottság: 1168
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook