gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Félreértések

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  ápr. 05 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 8.

  Félreértések


  De miképpen a Gyülekezet alá van vetve a Krisztusnak, az asszonyok is azonképpen a férjüknek mindenben. – Efézus 5,24

  Valahogy minden huszonöt-harmincadik évben ugyanazok a félreértések bukkannak fel az egyházban. Valaki előáll, hogy új kinyilatkoztatást kapott egy témában. Egy kis ideig fennforog, aztán ismét alámerül. A mi témánkban például sokan ott tévednek el időről-időre, hogy túlhangsúlyozzák a tényt, miszerint a férj feje a feleségnek. Arra következtetnek, hogy a feleségnek így semmibe nincs beleszólása. Odáig elmennek, hogy: a férjnek joga van úgy bánni a feleségével, mint egy lábtörlővel.

  Félremagyarázhatod az Efézus 5 igéit, és ha akarod, mondhatod velük azt, hogy a férjnek uralkodnia kell a feleségén. De az Ige ezt nem mondja, mert ha továbbmész, és elolvasod a következő verset, ott ez áll: „férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat…” (Ef. 5,25) A férjnek mindenkor a szeretet törvényét kell érvényre juttatnia!

  Az a férj, aki nem enged beleszólást a feleségének semmibe, az rosszul bánik vele. A férfiak gyakorta helytelenül alkalmazzák az Efézus 5,22-t: „Asszonyok, vessétek alá magatokat a férjeteknek, miként az Úrnak.” Ilyenformán figyelmen kívül hagyják a következő verset, ami meg arra emlékezteti őket, hogy úgy szeressék a feleségüket, mint a Krisztus az Egyházat. Az Igét félreértve könnyen elveszíthetik a családjukat. A gyerekeik pedig majd úgy nőnek fel, hogy a világon semmit nem tudnak a szeretetről. Azt fogják gondolni, hogy Isten is olyan goromba, mint az édesapjuk.

  A vetés és aratás törvényét leginkább az anyagiakkal kapcsolatban szoktuk hangsúlyozni. Nos ez helyes, mert Jézus azt mondta: „Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak az emberek a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek.” (Luk. 6,38) De láthatod: a vetés és aratás törvénye igaz az élet valamennyi területére, így a házasságra is.

  Kategóriák: félreértés, félremagyaráz, beleszólás
  Olvasottság: 1239
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook