gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Világi házasság

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  ápr. 27 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 9.

  Világi házasság


  Mert mindnyájan vétkeztek, és az Isten dicsősége szűkében vannak. – Róma 3,23

  Azokat a házasságokat, amelyeket nem az Úr szent színe előtt kötöttek, Isten nem tudja megpecsételni. Ha a házasfelek nem újjászületett keresztények, akkor valójában nem ismerik az Urat. A világi házasságban kicsi az esélye az örök életű frigynek, mert Isten nélkül nem sok kilátás van tartós kapcsolatra. A Szent Szellem pecsétje nélkül nem lehet messzire jutni. S a legtöbb házasság a világban, sajnos csakis az anyakönyvvezető előtt köttetett meg. Így az emberek csak küszködve élnek e-világ fejedelmének, a sátánnak a megtévesztéseivel szemben. (1Kor. 4,4)

  Egyre divatosabbá válik napjainkban az élettársi közösség. Sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük a papírformaságra. Fölöslegesnek tartják a bürokratikus lépéseket. – Minek a papír, amikor nagyon jól vagyunk egymással így is! – mondogatják. Igazából nem egy okmányra van szükségünk, hanem az Isten pecsétjében rejlő áldásokra. Az élettársi kapcsolatok úgyszintén szűkölködnek Isten áldásában. Az összebútorozással az a baj, hogy attól még a szellemük távol van egymástól, s így csak rövid és laza kapcsolat várható.

  Ha nem voltál még újjászületett keresztény, amikor házasságot kötöttél, akkor minden bizonnyal a világban tanultak szerint tetted a tőled telhető legjobbat. De ez nem visz sokra, mert nincs mennyei boldogság az Úr nélküli házasságban. Ha világi házassággal később az Úrba kerültél, felmerül a kérdés, mi van a pároddal? (1Kor. 7.) Két eset lehetséges. Ha elfogadta Jézust élete Urának, akkor tökéletes és csodálatos minden. Ha Isten számára még az elveszettek közé tartozik, akkor kitartó hittel imádkozz az üdvösségéért.

  Helytelen nézet az, hogy a házasság előtt együtt kellene élni. Az együttéléssel az a baj, hogy nincs rajta az az áldás, amit Isten adhat a pecsétjével a házasság szentségében, továbbá a szellemük sincs összekapcsolva egymással. Isten áldása nélkül távol lesznek az Úrtól. A gyakori partnercserének pedig könnyen romlás, leépülés lehet a vége. Amit Isten az Igéjében közöl velünk, azt mind a javunkra mondja. Nem elítélni akarok bárkit is, hanem segíteni szeretnék világosságot nyújtani Isten Igéjének közreadása által.

  Kategóriák: együttélés, pecsét, világi házasság
  Olvasottság: 1647
  Értékeld a bejegyzést
  5 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook