gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Isten pecsétje

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  máj. 09 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 10.

  Isten pecsétje


  Én a Mindenható Isten vagyok, El Shaddai, járj énelőttem, és légy tökéletes. És megkötöm az én szövetségemet közöttem és teközötted: és felette igen megsokasítlak téged. – 1Mózes 17,1-2

  Amikor két hívő házasságot köt Isten színe előtt, Ő a Szent Szellemével megpecsételi. Így válhat a házasság olyanná, mint amilyen az Édenben volt egykor. A világban élők keresik a mennyei boldogságot, de Isten nélkül nem találják meg.

  Ha a párod is elfogadta az Urat, akkor minden tökéletes és csodálatos. Nagyon fontos, hogy a polgári esküvőt követően az Úr előtt is köss házasságot. Az Úrnak meg kell pecsételnie a házasságodat a Szent Szellemével (Szentlelkével), hogy az olyanná váljon, mint valamikor az Édenkertben volt. Ne feledd: az isteni pecsét egy nagyon komoly szellemi erőfölényt jelent! A világban élők keresik ezt a mennyei boldogságot, de nem találják. Többször házasodnak és elválnak, mert Isten nélkül nem mennek jól a dolgok. Csak az Úr előtt kötött házasság hozhatja meg az édeni boldogságot.

  Isten szemében minden házasságon kívüli testi kapcsolat paráznaságnak minősül, akkor is, ha tartós együttélésről van szó. De az Úr ad időt a szellemi felnövekedésre, és az eltévelyedésekből való megtérésre. Az első emberpár alább alkalmazott sorrendje példaértékű legyen előttünk:

  1.) Ádám a szívében érezte, hogy Éva az ő párja: „Ez már csontomból való csont, és testemből való test!” (1Móz. 2,23)

  2.) S csak utána lettek ketten egy testté: „Elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.” (1Móz. 2,24) Az Ige értelme itt még valami fontosat hangsúlyoz: Isten férfit és nőt teremtett és rendelt egymásnak. Ez az Ő szemében az idők folyamán mit sem változott.

  Ha két, az Úrban élő újjászületett keresztény házasságra lép Isten előtt, azt megpecsételi a Szent Szellemével. Így minden esély megvan rá, hogy az ilyen házasság tökéletesen stabil legyen, feltéve, ha a felek betartják a bibliai útmutatásokat. A férj szereti a feleségét, a feleség pedig segítőtársa a férjének, és engedelmes neki a jóban.

  Nagyon fontos, hogy a bibliai alapokat lássuk, és alkalmazzuk, hogy áldott legyen a házasságunk. Vessétek a hiteteket Istenbe: a gyümölcse egy szeretetteljes és harmonikus élet lesz.

  Kategóriák: harmonikus élet, boldogság, megpecsétel
  Olvasottság: 2386
  Értékeld a bejegyzést
  5 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook