gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A tökéletes minta

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  máj. 25 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 11.

  A tökéletes minta


  a GYÜLEKEZET [feleség] alá van vetve [engedelmességre] a KRISZTUSNAK [férjnek]… … a KRISZTUS [férj] is szerette a GYÜLEKEZETET [feleséget], és Önmagát adta azért, hogy azt megszentelje, megtisztítván az Ige (Rhema) által – Efézus 5,24-26

  A tökéletes házasság mintáját az Efézusi levél 5. fejezetében találjuk meg. Semmi nem lehet tökéletesebb mintája az Isten szerinti házasságnak, mint a Krisztus és a Gyülekezet viszonya! Soha ne végy példaképül ismerős vagy sokat emlegetett házaspárokat, hogy olyanná akarj válni, mint ők. Ha vannak olyan házaspárok, akiket tisztelsz, vagy azt gondolod, hogy szeretnéd, hogy a házasságod olyan legyen, mint az övék, akkor az azért van, mert az ő házasságuk bizonyos mértékben megközelíti Krisztus és a Gyülekezet kapcsolatát.

  Ne feledd, mindenki ember! Még senki sem növekedett fel a tökéletes Krisztushoz való hasonlóságra, és ezért mindegy, kiről is van szó. Barátaid, szüleid, nagyszüleid, pásztoraid – mindegy, ki az, akire mintaként tekintesz. Ha tökéletes példaképként állítanád őket magad elé, és olyan szeretnél lenni, mint ők, akkor tudnod kell, hogy a hibáikat is le fogod másolni. Mert mindenkinek van hibája. Tehát mi a példa számunkra? Mire kell irányítani a tekintetünket? A Krisztus és a Gyülekezet kapcsolatára! Bármilyen kérdés merül is fel a házassággal kapcsolatban, minden kérdésre ez a helyes válasz. Sokszor kell ezt hangsúlyozni, hogy szívbéli megértés szülessen belőle.

  Minden egyes dilemmával kapcsolatban, minden egyes kérdésre vagy esetleges problémára a válasz: A Krisztus és a Gyülekezet! Azt kell vizsgálnod, hogy mit kell tenned az Ige szemszögéből nézve egy adott helyzetben. Bármilyen dologról van is szó, a férjek számára ez a válasz: amit az Úr tesz a Gyülekezettel, azt kell tennie neki is a feleségével. És mit kell tennie a feleségnek egy bizonyos szituációban? Azt, amit a Gyülekezetnek kell tenni az Úrral, azt kell tenni a feleségnek is minden alkalommal. Száz esetből százszor.

  Kategóriák: tökéletes házasság
  Olvasottság: 1662
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook