gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A házasság titka

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jún. 17 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 12.
  A házasság titka


  Felette nagy titok ez: de én a KRISZTUSRÓL és a GYÜLEKEZETRŐL szólok. – Efézus 5,32

  A világ tele van elképzelésekkel arról, hogy a házasságnak milyennek kellene lennie. Könyvek születtek ezrével, előadásokat tartanak e témában, és az emberek elmennek ezekre. Sokhelyütt prédikálnak és tanítanak a házasság témaköréről. Némelyik hasznos, de a legtöbb csak emberi elképzelés. Nem azt akarom megosztani veletek, amit én gondolok. Több mint harmincévi házassággal a hátunk mögött nem úgy állítjuk be magunkat, mintha tökéletes példák lennénk. Nektek is ugyanarra kell felnéznetek, amire mi tekintünk – a Krisztus és a Gyülekezet kapcsolatára.

  Milyen a tökéletes házasság? Olyan, amilyen a Krisztus és a Gyülekezet kapcsolata. Ha ezt a mindennapi gyakorlatba ültetnénk az életünkben, teljesen megváltozna minden, és győzelmeket élnénk meg. Mi lenne, hogyha a férj minden helyzetben, minden körülmények között úgy bánna a feleségével, ahogy a Krisztus bánik az Egyházzal? Mi lenne, ha a feleség minden körülmények között úgy bánna a férjével, ahogy a Gyülekezetnek kell bánnia az Úrral? Azt hiszem, így nagyon jó házasságok születnének. Nem lenne veszekedés, nem lenne válás, győzelemben járnának, mert egy teljes, Isten terve szerinti házasságot élnének.

  Szeretném, ha észrevennéd, hogy az első dolog, amit az Efézusi levél az 5,31-es versében említ: „Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté.” Ez egy nagy titok, „de én Krisztusról és az Egyházról szólok” – a kettő egyesülésének titka, rejtélye a házasság titka. Krisztus és a Gyülekezet a tökéletes házasság jelképe.

  Ha az emberek ránéznek a házasságukra, látniuk kellene benne a Krisztust és a Gyülekezetet. Ne csüggedj el, ez valóság lehet. Van újrakezdés, és a dolgok megváltozhatnak! Izgalmas dolog Isten Igéjében elmélyedni, mert ott igaz válaszokat találunk. Vannak dolgok, amiket rögtön elkezdhetünk hitben megcselekedni, és ez megváltoztatja a házasságunkat, a kapcsolatunkat. (Jak. 2,17) Azonnal!

  Kategóriák: tökéletes házasság, házasság titka
  Olvasottság: 1381
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook