gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Elhagyni és ragaszkodni

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jún. 30 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 13.

  Elhagyni és ragaszkodni


  ELHAGYJA a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és RAGASZKODIK feleségéhez, és lesznek egy testté. – 1Mózes 2,24

  Ez egy jó hír, amelyet a Teremtés könyve mellett, Máté és Márk evangéliuma is rögzít. Nagyon fontos lehet az, ami újra és újra előfordul az Igében. Az 1Mózes 2,21-es versben olvashatjuk, hogy Isten mély álmot bocsátott Ádámra. Kivett egy oldalbordát a testéből, és beborította hússal a helyét. A 22-es versben látjuk, hogy Isten egy asszonyt alkotott az emberből kivett bordából! Hát Isten az Mindenható! Így létezhet az, hogy a férfiaknak eggyel kevesebb oldalbordájuk van. Ma is gyakran nevezik ’oldalbordám’-nak az asszonyokat, és ’uram’-nak a férjeket.

  Isten az asszonyt odavitte az emberhez, és azt mondta: – Nézd csak, Ádám, ezt alkottam neked! Ádám pedig így reagált a látottakra: – Ez igen! „Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.” Ez így áll a Bibliában. (1Móz. 2,23) Mindennek van jelentősége, annak is, hogy ez miért így történt. Mindez nagyon fontos.

  A 24-es vers: „Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját, és az ő anyját…”. Gondolkodtatok már azon, hogy az első emberpárnak még nem voltak szüleik, akiket elhagyhattak volna? Mégis a Bibliában ez az első irányelv, amit Isten megszab. A férfi és a nő miatt teszi ezt, az összekapcsolódásuk végett, a házasságuk érdekében. Ez okból tehát „elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté.” Tudjuk az Újszövetségből, hogy ez felfedi Krisztus és a Gyülekezet titkát.

  Nemcsak a házasságról beszél, hanem Jézusról, mint a Fejről, és rólunk, mint az Ő Testéről. Ő a vőlegény, mi pedig – az újjászületett hívők – az Ő menyasszonya vagyunk. A menyasszony készülődik, és közeledik az esküvő nagy napja. A Biblia tele van azzal, hogy Jézus hamarosan visszajön, ahogy meg is ígérte! A Krisztus nemcsak olyan, mint a Vőlegény, hanem Ő maga a Vőlegény!

  A házasságokkal kapcsolatban így fény derült arra, hogy mit adott nekünk a Teremtőnk földi viszonylatban. Tehát azt mondja az Írás, hogy a férfi elhagyja atyját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és ők ketten egy testté lesznek.

  Kategóriák: ragaszkodik, elhagyja
  Olvasottság: 1528
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook