gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Az elkötelezettség

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  júl. 07 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 14.

  Az elkötelezettség


  Uram, a Te szemeid avagy nem a hűségre néznek-é. –  Jeremiás 5,3

  Csak mert együtt élsz valakivel, nem jelenti azt, hogy az Úr is házasnak tekint ezért. Nincsenek ilyen fajta házasságok az Úr előtt. Sokszor halljuk azoktól, akik nincsenek összeházasodva, de huzamosan együtt élnek: – Mit számít egy darab papír! A házasság nem a papírról szól, hanem nyilvános elkötelezettségről a család előtt, a közösség előtt, a gyülekezet előtt. És ha ezt nem vagytok hajlandók megtenni, felmerül a kérdés, hogy miért nem?

  Jézus mondta: az, hogy valakivel együtt élsz, nem jelenti azt, hogy a férjed, vagy a feleséged. (Ján. 4,17-18) Ez nem azonos azzal, amit néhány prédikátor hirdet, vagy néhány felekezet tanít erről.

  Az elkötelezettségről van szó tehát. Nem szabadna szexuális kapcsolatra lépni elkötelezettség nélkül. Ez nem helyes. Ez árt az embereknek. Isten úgy tervezte, hogy egy férfi és egy elkötelezze magát egymás iránt, és szövetségre lépjenek egymással, még mielőtt szexuális kapcsolatra lépnek. És ha gyermek születne a testi kapcsolatból, akkor az elkötelezettség fenn áll a gyermek felé is, mert elkötelezettséggel tartozunk egymásnak.

  Minden gyermeknek megvan a joga, hogy olyan otthonban nőjön fel, ahol szeretik, ahol biztonságban van, és ahol gondot viselnek róla. A világban teljes a zűrzavar e téren. Gyermekek fogannak házasságon kívül, abortuszokra kerül sor, és gyerekek kerülnek utcára, vagy válnak drogfüggővé. Sőt, olykor még bántalmazzák is őket. De nem történhetnének ilyen gonosz dolgok, ha az emberek azt tennék, amit Isten mondott: egy férfi + egy nő = egy elkötelezett házasság. Egy igazi otthon, igazi apával és igazi anyával.

  Sokan azt mondják: – Tudod, én nem vagyok igazán jó feleség, de jó édesanya vagyok! – Tudod, nem vagyok túl jó férj, de jó apa vagyok! Ez azonban lehetetlen!

  Nem lehetsz mintaszerű édesapa vagy édesanya, hacsak nem vagy egyben jó férj, vagy jó feleség is! Mert a legdöntőbb a gyermeked nevelésében a példamutatás – az, amit látnak tőled. Az, hogy miként bánsz az édesanyjukkal, illetve édesapjukkal napról-napra, évről-évre. Ez sokkal nagyobb hatással van az életükre, mint megannyi prédikáció és tanítás. Nem lehetsz a legjobb édesanya, ha nem vagy jó feleség. Nem lehetsz a legjobb édesapa, ha nem vagy jó férj.

  Kategóriák: elkötelezettség, házasság
  Olvasottság: 1419
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook