Az Úristen a párkapcsolat után vágyódóknak teremtette a házasságkötés intézményét, és megszentelte azt. Isten egyedül csak a házaságyat áldja meg, minden azon kívüli testi kapcsolat nincs az Ő tetszésére. Aki párkapcsolatban akar élni, annak – az Ige szerint – házasságra kell lépnie.

PÁRKAPCSOLAT 19.

Házasságra lépni


Tiszteletre méltó minden tekintetben a házasság, a házaságy pedig legyen szeplőtelen; a paráznákat ugyanis és a házasságtörőket megítéli az Isten. – Zsidó 13,4

Az Úristen a párkapcsolat után vágyódóknak teremtette a házasságkötés intézményét, és megszentelte azt. Isten egyedül csak a házaságyat áldja meg, minden azon kívüli testi kapcsolat az Ő szemében paráznaságnak minősül. Aki párkapcsolatban akar élni, annak – az Ige szerint – házasságra kell lépnie.

Jó lesz a kapcsolatotok, de csak akkor, ha már házasok vagytok. Ha nem így tesztek, akkor az folyamatos lelkiismeret-furdalást, bűntudatot eredményez, és kifosztottságot. (1Ján. 3,20-21) A mennyei boldogság csak az Úr előtt megkötött házasságban található meg. Keress olyan társat, akivel végig tudod járni az utadat, Isten előtt is kösd meg a frigyet, és meglátod, áldott leszel.

Az itt olvasottakat bátran magadévá teheted, mert ez a Biblia erkölcsi alapjain nyugszik. Sok fiatal másként gondolkodik a párválasztásról és a párkapcsolatról, de épp ezért szükséges, hogy a bibliai alapokkal is találkozzanak. Ezen ismeret birtokában pedig – szabad akaratuk alapján – már eldönthetik, hogy milyen életet szánnak maguknak. Ha rosszul döntenek, nem Isten büntetésére kell számítaniuk, hanem arra, hogy a helytelenül megválasztott pár miatt a kapcsolat tönkremehet.

Több ilyen kudarc után  az ember gyermeke aztán rájön, hogy mégis másképp kellett volna döntenie. Tapasztalatokkal a háta mögött újból szabadon határozhat, hogyan folytatja tovább. De aki Isten elvárása és terve szerint halad az úton, az sok kellemetlenségtől megkímélheti magát. Nem bölcs dolog tehát Isten életünkre vonatkozó tervét figyelmen kívül hagyni, semmilyen területen sem.

Már a jegyesség idején fontos a főbb dolgokban előre megegyezni, egyetértésre jutni. Előzetes megegyezés, egyetértés nélkül nem lehet békességben együtt járni és előrehaladni. (Ámós 3,3)